KinezioTape ragasztás

Rugalmas, színes Kineziológiai szalagok biztosítják ízületeink terhelhetőségét, fájdalom csillapítását. Lazítják izmainkat, és beállítják a helyes tartást anélkül, hogy napközben figyelnünk kellene rá. Ezek a speciális tapaszok megvédenek a sportsérülésektől, vagy ha már megtörtént a baj, gyorsabb rehabilitációt tesznek lehetővé. Megszüntetik a túlerőltetésből adódó fájdalmakat, (ínhüvelygyulladás) és a letapadásokat, görcsösödést (alagút szindróma).

Jelentkezem Kinezio Tape kezelésre

 

Kiknél alkalmazható?

  • fejlődésben lévő gyermekeknél  >>  gerincproblémák megelőzésére, növekedési fájdalom csillapítására
  • aktív korúak  >> foglalkozási ártalmainak kezelésére (ülő foglalkozás, erős, egyoldalú fizikai terhelés)
  • sportolóknak >> sérülések megelőzésére, kezelésére, fájdalom csillapításra (hobbi vagy versenyszinten egyaránt)
  • felnőtteknél >> már kialakult tartáshibák, statikai problémák kezelésére (gerincferdülés, lúdtalp, X láb)
  • szépkorúak >> ízületi kopás, sérülés, ízületek dagadása, csontritkulás, gerincsérv kezelésére

 

tape hátkorrekció

Meddig tart egy kezelés?
Az első alkalommal anamnézis felvétel is történik, ezért ez a kezelés 45 perc. A következő alkalmakkor megbeszéljük a tapasztalatokat, kiválasztom a 8 lehetséges ragasztási módszer közül a legeredményesebbet, méretre vágom a szalagokat és felhelyezés előtt zsírtalanítom a bőrt. A második ragasztástól kb. 20 perc a kezelés ideje.

Hány alkalommal kell ragasztani?
Ez függ a probléma típusától, de minimum 3, maximum 6 kezelés lehet egy adott terápia esetén. Természetesen egy háti fokozott görbületnél a korrekciós idő akár egy év is lehet, de ezen időszak alatt is csak időszakosan ragasztunk. A többi időben tornával, masszázzsal, egyéni gyakorlatokkal javítjuk az állapotot.

Okozhat-e a szalag allergiát?
A válasz egyértelmű nem, ha szakember rakja fel. A jó minőségű szalag bőrbarát.

Akadályoz-e a szalag a hétköznapi életben?
Minden tevékenység (munka, sport) a megszokott rendben folytatható tovább. Ha víz éri a szalagot, kicsit átfújva hajszárítóval újra tökéletesen tapad.

Mennyi ideig marad fenn a kinesio tape szalag?
Normál bőrön 6-8 napig, eddig őrzi a rugalmasságát is. Zsírosabb bőrről általában 4-5 nap után már kezd lejönni. Amennyiben a szervezet tiltakozik a szalag viselése ellen (fájdalom, kényelmetlenség) akkor a szalag általában 48-72 órán belül lejön (ledobja magáról a test) Ez jelzés, amit figyelembe kell venni a következő ragasztásnál. Semmiképpen nem azt jelenti, hogy a terápia hatástalan, vagy rossz minőségű a szalag. Központunkban ugyanis prémium minőségű szalagokat használunk!

Fontos, hogy milyen színe van?
A színek nem az erősséget jelentik, sokkal fontosabb a színterápiás hatásuk (gyulladásra kék vagy zöld, keringésjavításra piros vagy pink).

tape

Meg tudom tanulni a ragasztási technikát?
Nem véletlen, hogy orvosok, gyógytornászok és egyéb, magas anatómiai tudással rendelkező szakemberek végeznek sikeres terápiákat. A kinezio tape ragasztási technika sokrétű, mindig az aktuális érzetekhez, panaszokhoz alkalmazkodik. A jó terapeuta összefüggéseket keres a mozgásrendszerben, a panaszok okát és nem a megjelenési helyét keresi, kezeli. Ennek ellenére bizonyos tipikus, és önmagukban előforduló problémáknál előfordul, hogy pácienseimet megtanítom a kinezio tape szalag használatára (hosszúság, ragasztási technika, hely, irány) és a kontrollvizsgálatig otthoni kezelés történik. Ehhez megfelelő minőségű tape szalagra van szükség.

Jelentkezem most a kezelésre

Tape2