Testösszetétel vizsgálat

Nem is gondolnánk, hogy a testösszetétel meghatározása, a testzsír-százalék és a testtömeg index számított értéke milyen fontos információkat hordoz egészségünk szempontjából.

A testösszetétel megmutatja az izom-zsír arányát szervezetünkben. Attól még nem leszünk egészségesek és fittek, ha vékonyak vagyunk ugyan, de nem vagyunk elég izmosak.  Ezért fontos a megfelelően összeállított diéta és edzésprogram.
Természetesen az egészséges életmódot folytatók nem feledkezhetnek meg a megfelelő mennyiségű folyadék felvételről sem! Az egészséges test tömegéhez képest 60-70 %-ban tartalmaz vizet.

A magas testtömeg index és a testösszetétel negatív változása alapján prognosztizálhatók bizonyos betegségek, mint pl. keringési betegségek, ízületi problémák, anyagcsere betegségek, méregtelenítési problémák, nyirokpangás. Ezért e két mérőszám ismerete kiemelkedően fontos az életmód váltásnál, betegségmegelőzésnél illetve a fogyókúrák, edzésprogramok hatékonyságának kimutatásánál.  A méréseket legalább évente célszerű elvégezni.

A testzsír százalék értéke megmutatja, testsúlyunkból mennyi a zsír. Pl. egy 45 éves 82 kg-os egészséges férfi testében ideális testzsír % mellett 16 kg zsírszövet gondoskodik a szervezet egészséges tartalékáról, a hőháztartás ideális szinten tartásáról és a vitaminok, nyomelemek raktározásáról. Állapotfelmérésünk során a mért adatokat mindig egyedileg értelmezzük. A testzsír  értéke fontos eleme a rizikófaktor meghatározásnak, mivel a megemelkedett testzsír százalék előrevetíti olyan betegségek megjelenését, mint pl: szív és keringési elégtelenség, magas vérnyomás, mozgásszervi problémák, ízületi túlterhelés,  csökkent máj és veseműködés….

Indokolt esetben elsősorban férfi vendégeinknél kiegészítő vizsgálatként haskörfogat mérést végzünk, (nőknél a zsír inkább comb-fenék tájon rakódik le).

A vizsgálati idő, kielemzéssel és étkezési tanácsadással 15 perc (1.800.- Ft)