fbpx

Makula degeneráció elsősorban az ötven év felettieket érintő, rohamos látásromlással járó betegség, mely az esetek nagy részében vaksághoz vezet. Időben felismerve azonban nagyobb esély van az állapot javulására, stagnálására.

Milyen jelekre figyeljünk:

  • látótér középen homályossá válik, vagy „kitakaródnak” részletek
  • a párhuzamos vonalak elmozdulnak, hullámossá válnak
  • a látott kép elveszíti éles határit, elmosódottá válik
  • romlik az arcfelismerési képesség
  • gyorsan változik a szemüveglencse dioptriája
  • a két szem között eltérő a színek észlelése, vagy a tárgyak mérete

Mit tehetünk a megelőzésért: tartsuk formában keringésünket: igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, végezzünk rendszeres de nem megerőltető sporttevékenységet, ne juttassunk méreganyagot a szervezetbe (dohányzás, tartósítószerek, vegyszerek)
Étrendünket egészítsük ki antioxidánsokkal, A és E vitaminnal, szelénnel.

.

.

Színtévesztés: statisztikai adatok szerint a férfiak 8%-a , a nők 1 %-a  szenved ebben az örökletes rendellenességben.
A közhiedelemmel ellentétben, a színtévesztők látnak ugyan színeket, de mindössze néhány száz árnyalatot, szemben az egészséges szem által látott közel 4 millió színárnyalattal. Sokan nem is gondolják, de a színtévesztésből adódó információ kiesés nagymértékben rontja az életminőséget: pl. nem tudja megállapítani, mennyire sült meg egy kenyér, elég érett-e a gyümölcs a fán…. stb.

.

.

Bár a színtévesztés nem gyógyítható, a normál szemüveghez hasonló színtévesztők számára készült lencsék ma már kaphatók a piacon.

Iratkozz fel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj programjainkról! Harmadik fél részére nem adjuk ki az e-mail címeket!

Holisztikus Gyógyító Központ

Elsődleges, kiemelt célunk az egészségmegőrzés: a szellemi és fizikai teljesítőképesség növelése otthon és munkahelyeken egyaránt. Az egészséges életmód népszerűsítése mellett tanácsadással egybekötött közérzetjavító, állapotfelmérő szűrővizsgálatokat is végzünk. 

Napjainkban mind jobban előtérbe kerül a munkahelyi egészségvédelem, hiszen egyre hosszabb a munkában töltött idő, egyre nagyobb figyelemre és koncentrációra, valamint kiemelkedő teljesítményre van szükség. Ennek érdekében átfogó komplex egészségvédelmi szűrő és tanácsadó programot dolgoztunk ki.

Holisztikus Gyógyító Központ, ahol együtt gyógyul a test és a lélek, fiatal és idős, magányos és párkapcsolatban élő. Te is számíthatsz ránk, jelentkezz állapotfelmérésre vagy válassz a terápiáink közül, szakembereink készséggel állnak a rendelkezésedre.