fbpx

A természet terápiája

„Az erdőben magadra találsz, és megtapasztalod a szabadságot” mondta egy interjúban Wim Hof, a holland Iceman, vagyis Jégember. Módszere, melyet világszerte oktat, speciális légzéstechnikából, jógából, tai chiből és hideg zuhanyfürdőből áll, és nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy a természet erőinek segítségével aktivizálja a bennünk rejlő öngyógyító erőket.

Igaz ez a mondás, hiszen a túra utakon nincsenek közlekedési lámpák, tiltó táblák, és forgalmi dugók, akkor és olyan ütemben állunk meg vagy indulunk tovább, ahogyan kedvünk tartja. Túrázásaink során régóta tapasztaljuk, hogy a túratársak jó hangulata előbb-utóbb átragad mindenkire. A kötetlenség, a szabályok nélküliség, a jókedv és a derű pedig szabaddá tesz!

Jean-Jacques Rousseau francia filozófus a 18. században így írt erről: „Akkor kerekedek fel, amikor kedvem tartja, és annyi erőfeszítést teszek, amennyi jólesik. Jobbra-balra foroghatok, és mindent szemügyre vehetek, amiben örömömet lelem, megpihenhetek minden oly helyen, amelyről szép kilátás nyílik.”

Már egy rövidke sétában is számtalan pozitív oldalát tapasztalhatjuk meg a természettel való együtt lélegzésnek, a színek harmóniájának, az illatok sokaságának. Előfordul, hogy visszatérek egy-egy túra útvonalára, és kicsiny változtatásokkal vagy akár anélkül is, mindig új felfedezéseket teszek.

A természet naponta alkot új csodákat: kinyílik egy virág, amilyet még sose láttál, a felhőbe burkolózó nap vicces formákat rajzol a hegyek ormára, a sárban állatnyomokat kutathatsz, és új madárhangok kényeztetik füledet. Ezerarcú természet. Értünk van, és nagy kár, hogy digitalizált világunkban olyan kevesen tudnak rácsodálkozni.

Túráinkkal, az ott átadott ismeretekkel és terápiás, önfejlesztő módszerekkel azt a küldetésünket szeretnénk teljesíteni, hogy segítsünk minél több embernek felfedezni, használni és megőrizni a természet adta lehetőségeket.

Túrázz velünk, ha kedved tartja, ne félj kilépni a komfortzónádból, mert hamarosan megtapasztalod, hogy legkényelmesebben a rétek pázsitján, az erdő csendjében érzed magad!

Gyere csatlakozz a természet szerelmeseihez

Nézd meg, melyik túránkra szeretnél eljönni