fbpx

Állkapocsízületi terápia

Naponta 10-15 ezerszer nyitjuk és csukjuk a szánkat, használjuk állkapocs ízületünket, étkezés, beszéd vagy ásítás közben. Fájdalommentes működése csak tökéletesen záródó fogsor, ellazított arc és nyakizmok, stresszmentes állapot esetén lehetséges.

Betegeink gyakran fordulnak hozzánk ismeretlen eredetű fejfájással, fülzúgással, egyensúly problémával, alvászavarral, szájzárral vagy éppen rágás közben jelentkező fájdalommal.  Az ok gyakran az állkapocs ízületben jelentkező kopás, a porckorong rendellenes helyzete vagy az éjszakai fogcsikorgatás. A rágóízület kimozdulásakor finom ropogó hangokat hallhatunk rágás közben, amit az ízület fájdalma, duzzanata követ. Tartós kimozdulás következtében maradandóvá válik a szédülés, fülzúgás, fogfájáshoz hasonló érzet. A panaszok további erősödése kihat a testtartásra, a gerinc statikájára és viszont, a gerincoszlop statikai eltérése elindítja a rágóízület működési diszfunkcióját.

Terápiánk célja az ízület körüli izmok lazítása, az állkapocs ízület optimális helyzetbe állítása és ott tartása, a gyulladás megszüntetése, kiújulásának megelőzése.

TMT terápia stresszoldó arcmasszázzsal:

A kezelés egy 30 perces kellemes masszázzsal kezdődik, melynek lényege a nyak, vállöv és arc izmainak minél tökéletesebb lazítása, az állkapocs körüli görcsösség megszüntetése. A beteget megtanítjuk a helyes és kíméletes rágásra, az optimális testtartásra és a relaxációra.

Bejelentkezem a terápiára: 06-30/9510989 telefonon vagy adjegeszseget@gmail.com