fbpx

Betegség okainak feltárása

Az íriszdiagnosztika segítségével a legtöbb betegség kezdeti stádiumban, a testi panaszok megjelenése előtt láthatóvá válik szemünkben. Jól érzékelhetőek az íriszen az emésztőrendszeri problémák, mozgásszervi eltérések, csontrendszerünk és az ízületek kopásai, a belső szerveink állapota, főleg a kiválasztó szervrendszeré.

.

.

Íriszdiagnosztika története

Az íriszdiagnosztika nem egy mai tudomány, hiszen a gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Az orvos-történészek szerint már az ősi egyiptomiak is alkalmazták a gyógyításban valamint Hippokratésznál is találunk utalást az íriszen keletkező elváltozások fontosságára. A sötét középkorban a legtöbb tudomány háttérbe szorult, így az iridológiát is elfelejtették. Az újkori felfedezése egy Magyar orvos nevéhez fűződik, a 19. században Dr. Péczely Ignác ismertette meg a világgal az íriszdiagnosztikát. Az Ő általa megalkotott írisztérkép a mai napig használatos, de a modern technika sokat pontosított rajta.

Péczeli doktor rájött, hogy a betegségek és sérülések a szivárványhártyán maradandó nyomot hagynak. A szivárványhártya a szervezetünk érzékeny területe, amely összeköttetésben van a testünk egészével, így amikor a szervezeten belül változások, traumatikus folyamatok mennek végbe, ez a szivárványhártyán és a pupillán is elváltozásokat eredményez. Az íriszvizsgálat során a szivárványhártya felületi struktúráját, szöveti elváltozásait, stroma szálakat, pigmenteket vizsgáljuk, valamint feltérképezzük az ínhártyát és a pupillát. Mindezek megmutatják a szervezetünk egészségi állapotát, esetleges anomáliákat, kóros folyamatokat vagy belső szervek funkcionális gyengülését.

A vizsgálatainkat kiértékelés követi, amely rendkívül összetett folyamat, ennek során a szemet területekre, zónákra és milliméternyi szektorokra osztjuk. A szektorokban szereplő szervekről kapunk adatokat, az elszíneződések, pigmentfoltok, bemélyedések, lakunák, repedések és szöveti elváltozások által. Csak akkor lehetünk teljesen biztosak a kiértékelésben, ha az íriszben talált jelzést 2-3 másik tünet is megerősíti. Ezért a Holisztikus Gyógyító Központban az íriszdiagnosztika mellett további 6 diagnosztikai módszert alkalmazunk, így áll össze a komplex állapotfelmérés, amely lehetővé teszi a teljes szervezet feltérképezését. Ezt követően pontos, személyre szabott terápiás javaslatot tudunk adni betegeinknek.

.

             Írisz számítógépes elemzése

.

De, mint minden vizsgálati módszernek, az íriszdiagnosztikának is megvannak a korlátai. Nehezen vehető észre a kezdődő daganatos sejtburjánzás vagy éppen a vérképzés zavarai. Ezen hátrányok kiküszöbölése érdekében, gyógyító központunkban elsősorban a komplex természetgyógyászati állapotfelmérést preferáljuk.

.

Válasszon a szűrővizsgálati csomagjaink közül

.

Holisztikus Gyógyító Központ
1223. Budapest Kápolna utca 35.
T: 0630-2486611 vagy 0630-9510989
E-mail: adjegeszseget@gmail.com

.

.