fbpx

Depresszió, pánik, szorongás

Ha valamilyen trauma ér, vagy régóta küzdünk olyan problémákkal, ami maga alá temet minket, gyakran a depresszióba menekülünk. Ha rossz párkapcsolatunkból, vagy munkahelyi problémáinkból nem találunk kiutat, céltalanná válik az életünk, nem tudunk örülni semminek, kedvetlenné válunk.

Pánik, szorongás tör ki rajtunk, ha egy élethelyzetre vagy feladatra különösen hosszú ideig, fokozott félelemmel gondolunk, és felnagyítjuk azt. A szorongás már kisebb testi tüneteket is produkál, pl. szapora szívverés, izzadás, aminek kellemetlen megnyilvánulásai gyakran szégyenérzettel töltenek el, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A pánik (roham) már erőteljesebb fizikai tünetekkel jelentkezik, hirtelen vérnyomás emelkedés, szomjúság, mellkasi fájdalom, egészen a halálfélelemig. Uralni nehéz, majdnem lehetetlen a megfelelő szakember segítsége nélkül. Ha azonban megértjük a folyamatot, megkeressük a kiváltó okot, és „kidolgozzuk” tudatunkból, könnyen és gyorsan megszabadulunk a kellemetlenségektől.

.

Amikor pácienseik felismerik, hogy heteket, hónapokat, rossz esetben éveket vesztegetnek el anélkül, hogy életük tartalmas lenne, terapeutához fordulnak. Meglepődve tapasztalják, hogy már az első „ülés” is kimozdítja őket a holtpontról, meglátják a fényt az alagút végén.

.

Szeretnék időpontot kérni a terápiára

.

Terápiánk több elemből épül fel:

  • első, tisztázó beszélgetés
  • terápiás ülések (beszélgetések)
  • szituációs gyakorlatok, házi feladatok
  • meditációs gyakorlatok
  • kiegészítésként gyógynövények, vitaminok, fülakupunktúra is szóba jöhet, a testi tünetek enyhítésére.

Mennyi ideig tart a terápia?

Nem vagyok a hosszú terápiák híve. Azt vallom, ha egy szakember 6 hónap alatt nem ér el látványos eredményt, akkor nem ő megfelelő ember páciense számára. Az első három alkalom után jelentős változásnak kell következnie, persze ehhez elengedhetetlen a páciens közreműködése. A kezelés nem merül ki a terápiás üléseken való részvételben, minden nap koncentrálni kell a megbeszélt feladatokra. Úgy tapasztaltam, amit pácienseim elbeszélései megerősítenek, hogy ez inkább élvezetes, semmint kellemetlen.

Miről lesz szó?

Gyógyító központunkban a Rogers-i terápiás eljárásokat követjük.  Ez azt jelenti, csak annyira megyünk mélyre, amennyire páciensünk azt szeretné, amit fel tud dolgozni, és ami a terápia sikerességéhez feltétlenül kell. Nem vájkálunk a magánéletében, nem teszünk fel indokolatlanul indiszkrét kérdéseket, nem soha hozzuk kellemetlen helyzetbe.

Milyen tanácsokat kapok?

Megoldó kulcsokat a jelen és a jövőben fellépő hasonló helyzetekre. Személyiségbe beépülő megoldási mechanizmusokat, melyek az adott személy „sajátjaivá” válnak. Nincsenek sablonok, előre gyártott panelek, mivel minden személyiség más, lelki működésünk sajátos és összetett. Választhat női vagy férfi terapeuta közül.

.

Igen, úgy érzem ez jót tenne nekem is, jelentkezem most a kezelésre

.

Boldogság útján

.