fbpx

Dorn terápia

gerinccsigolyák optimális helyzetből való kitéréseinek lágy korrekciója

A Dorn terápia célja a gerinccsigolyák szabad mozgását akadályozó blokkok megszüntetése, a gerinc melletti izomzat tónusának optimalizálása, belső szerveink felé az ingerületvezetés szabad áramlásának biztosítása. Ha a gerinc szabad mozgását biztosítjuk, nincs szükség a tartó izmok erőlködésére, így megszabadulhatunk a fájdalmas csomóktól.

 A Dorn kezelést minden esetben a mozgásrendszer és a gerinc állapotának komplex felmérése előzi meg! Fontos, hogy megtaláljuk a fájdalom okát, pontos helyét, vagy a blokkolt beidegzési helyeket, melyek károsítják a belső szerveket. Megkülönböztetett figyelemmel kezeljük a végtaghossz különbségeket, ezért a korrekciót mindig az alsó végtagon kezdjük, innen haladunk fölfelé. Csakis így lehetséges a test teljes harmóniájának megteremtése.

Kérek egy állapotfelmérést

A Dorn terápia egy gyengéd manuális technika, melynek során a vendég aktív részvétele mellett történik meg a gerinc lágy korrekciója. A korrigált gerincszakasznak megfelelően a lábak, karok vagy a fej aktív mozgatása mellett, enyhe ellentartással, fájdalom nélkül „betolható” a gerinccsigolya, az ízület a megfelelő pozícióba. Újbóli kimozdulását speciális tornagyakorlatokkal, stabilizáló kineziotape ragasztással előzzük meg.

Akut fájdalmak esetén is gyors és hatékony fájdalomcsillapító terápia.
Az izmok tónusának csökkentésével nem csak a fájdalom szűnik meg, de a meridián rendszerben fennálló energia blokk is feloldásra kerül. Ez az oka, hogy a kezelést energetikai módszerként is számon tartják.

Jelentkezem kezelésre

Dorn terápiával eredményesen kezelhetők belsőszervi panaszok is (lásd beidegzési térkép). A Breuss masszázs és Dorn terápia együttes használatával gerincsérvet, lumbágót, beszűkült ízületi mozgásokat és fájdalomcsillapító jelleggel Bechterew (spondilítisz ankilopoetika) és Scheuermann betegségeket is évek óta kezelünk igen jó eredményekkel.

A korrigált tartás, a statikai egyensúly megtartásában itt is a kineziológiai tapasz használatának van kiemelkedő jelentősége.

Gyakori kérdések:

Mennyi ideig tart egy kezelés? Az első alkalom másfél óra, a későbbi kezelések már kicsit rövidebbek, de a kezelés hossza mindig a beteg aktuális állapotától függ.

Hányszor kell mennem? Tapasztalataink szerint egy több pontból álló korrekció (ha pl. térd, csípőízületi, és háti gerincszakasz kezelésére is szükség van) legalább 4 alkalommal kell találkoznunk a pácienssel.  Kontroll félévente ajánlott, ekkor még szükség lehet apróbb változtatásokra.

Mennyire fájdalmas? A terápia közben apró feszülés, kisebb égő érzés az adott csigolya mellett, vagy kisfokú izomláz érzés előfordulhat, de ezt fájdalomnak nem nevezném.

Folytatható-e a hétköznapi élet terápia közben? A kezelés napján és az azt követő 24 órában javasolt a fizikai kímélet és a testmozgás kerülése – vagyis ne a konditermi edzés napjára iktassuk be a Dorn terápiát! Egyébként minden mehet a megszokott kerékvágásban.

Hol végzik a kezeléseket? A Holisztikus Gyógyító Központ budapesti központjában: 1223. Kápolna utca 35.

Milyen számon jelentkezhetek be? 0630/9510989 telefonon, 9.00-18.00 óra között.

gerincfa