fbpx

Gyermek stresszkezelés, tanulási nehézségek

Manapság egyre növekszik azoknak a gyermekeknek a tábora, akire rásütik a bélyeget:  „nehezen kezelhető” vagy „sajátos nevelési igényű”. Inkább úgy fordítanám le: nehezen érthető gyermekek ők, akik több figyelmet, alternatív nevelési technikákat, nagyobb türelmet igényelnek. Ennyi! Nincs baj velük, csak nehezebben tűrik ennek a rohanó világnak a kuszaságát, a megnövekedett elvárásokat, az állandó versenyhelyzetet vagy egyszerűen szeretnének még egy kicsit tovább gyermekek maradni.

A kezek

Ezért naponta stresszeli őket a számonkérés az iskolában, a kiközösítettség, a meg nem értés és megbélyegzés, beskatulyázás. Válaszul jönnek a rossz jegyek, a verekedés, depresszió vagy legrosszabb esetben a tudatmódosító szerek, hiszen akkor nem fáj. Egyedül nincs erejük kitörni ebből. Szakemberként azonban megismerve a probléma hátterét, pl. a személyiségfejlődés egyes szakaszaiban rögzült rossz mechanizmus, hiányzó ősbizalom…., gyors és hatékony segítséget nyújthatunk.

Minél előbb találkozunk kis páciensünkkel, annál gyorsabban haladunk és annál biztosabban tudjuk a megfelelő önértékelés, önbizalmat, agresszió kezelést kialakítani.

Időpontot kérek a gyermekem részére

A szeretet