fbpx

Kérdések a kezelésekről

Kötelező-e minden esetben állapotfelmérés a terápia megkezdése előtt?

Természetesen nem, de igazán jó terápiás tervet az állapotfelmérés ismeretében tudunk összeállítani. Az emberi szervezet bonyolult, működése összehangolt, élettani funkciói egymásra épülnek.  Ebben rejlik nagyszerűsége. Ahhoz, hogy az okokat és ne csak a tüneteket szüntessük meg, fel kell tárnunk összefüggéseit. Ennek legjobb módja pedig a komplex természetgyógyászati állapotfelmérés.

Hány alkalomból áll egy terápia?

Az alternatív gyógyászati eljárásoknak sajátossága, hogy csak ritka esetben törekszik gyors fájdalomcsillapításra (kineziológiai tapasz vagy fül akupunktúra) sokkal inkább a fájdalmak okának megkeresése, megszüntetése a hangsúlyos.  Ezért a teljes gyógyuláshoz minimálisan 6-8 alkalomra van szükség, elhúzódó, összetettebb panaszok esetén és 10-15 alkalom is lehet. A természetgyógyászat célja alapvetően a prevenció, megelőzés, az egészség fenntartása. Ezért sokan, akik egészségtudatosan élnek, hosszú évek, évtizedek óta hetente egy alkalommal ismétlik a kezeléseket.

Mik a kizáró okok egy terápia megkezdésénél?

Láz, fertőző betegség, szerzett vagy veleszületett vérzékenység, legyengült fizikai állapot, bizonyos esetekben a daganatos betegségek valamint egyes gyógyszeres terápiák (kemoterápia).

Szedhetem-e tovább a gyógyszereimet a terápia alatt?

Természetgyógyászként tett eskünk tartalmazza, hogy a gyógyszerek szedéséről lebeszélnünk senkit nem szabad. A terápia alatt a szokott gyógyszereket elhagyni nem kötelező, az állapot javulásával azonban a vendég orvosával egyetértésben dönthet úgy, hogy csökkenti vagy elhagyja bizonyos gyógyszereit.

Kell-e valamilyen táplálék kiegészítőt vásárolnom a terápia mellé?

NEM! Kérésre javaslatot teszünk, vagy ha van olyan táplálék kiegészítő, amelyet már fogyaszt a vendég, megbeszéljük ennek hatását, ellenőrizzük beépülését (biorezonancia).

.

Holisztikus Gyógyító Központ
1223. Budapest Kápolna utca 35.
E-mail: agjegeszseget@gmail.com
Telefon: 0630/9510-989

.