fbpx

Kinezio szalag a gyógyításban

 

Ha munka közben fáj a hátad, bevásárlás után leszakad a derekad, ha ismered, mi a teniszkönyök, voltak már túlerőltetés miatt fájdalmaid, akkor üdv a klubban!

Mostantól teljes biztonságban érezheted magad!

A rugalmas, színes szalagok testőrként vigyázzák nem csak izmaid, de ízületeid egészségét is.

A kinezio tape használatával beköszöntött a fájdalomcsillapítás új korszaka!

 Kinezio tape iránt aktív hosszútávfutó koromban kezdtem el érdeklődni. Mikor térdpanaszaim felerősödtek, olyan terápiás lehetőséget kerestem, ami nem akadályoz mozgás közben. Kellő támogatást ad kopásnak indult ízületeimnek, hatékonyan csillapítja a fájdalmat és véd a további megerőltetéstől.

Különösen fontos volt ez a félmaratonok előtt, hiszen ott csak olyan módszert választhattam, ami több óra intenzív terhelés mellett is kiválóan teljesít. Ami követni tudja a szervezetemben zajló változásokat és mindig ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 

Ugye, számodra is elképzelhetetlen akár a sport, akár a munka világában, hogy ágynak esve, fájdalmak között tengesd hétköznapjaidat. Elviselhetetlen teher, amikor inaktivitásra vagyunk kényszerítve és remény sincs a gyors gyógyulásra. 

Ne aggódj, ez már a múlt!

Nem kell többé maszatos krémekkel kenegetni fájó izmaidat, a folyton lecsúszó fáslikkal bajlódni és izzadni alatta, pakolásokkal bíbelődni, hosszú kényszerpihenőket tartva. 10 perc alatt felragasztjuk a szalagot oda, ahonnan a fájdalom leggyorsabban kezelhető. A kinezio tape csodálatos módszerének köszönhetően mindig az aktuális tüneteknek megfelelően, szabadon variálhatjuk a kezelés helyét.

Nem csak futótársaimnak, síeléskor barátaimnak, Balaton átúszáson bajba jutottaknak, de munkahelyi terheléstől ínhüvely gyulladásban szenvedőknek is sokszor nyújtott gyors megkönnyebbülést ez a színes kis szalag Nyaki izmok terhelésekor jelentkező migrént épp úgy szüntettünk már meg vele, mint Baker cisztát. Segített sok növésben lévő gyermeknek a hanyag tartás elkerülésében, a növekedési fájdalom enyhítésében, vagy éppen a gerincferdülés korrekciójában

Milyen problémák esetén hatásos?

  • sportsérülések, rándulások, terhelés okozta ízületi gyulladás, ficamok, zúzódások kezelésében
  • foglalkozási ártalmak kezelésére (ülő foglalkozás, erős, egyoldalú fizikai terhelés, „egerezés”)
  • kialakult tartáshibák visszarendezésére, mélyizmok erősítésére (púpos hát, előretolt medence)
  • statikai problémák kezelésére (gerincferdülés, lúdtalp, X láb, O láb)
  • ízületi kopás, túlterhelés, izom túlhúzása, szakadása miatti fájdalom csillapítására
  • nyirokelvezetési problémák, dagadás, feszítés megszüntetésére

Kinezio tape kezelés

 

1 alkalom 4.500,- Ft

Így vélekednek, akik már próbálták:

„Négy éve focizom. Egy edzésen alám fordult a bokám, éppen amikor síelni készültem. Márti megragasztotta tape-el, így egész idő alatt fájdalom és aggódás nélkül, síeltem. Nem is dagadt be estére. Annak meg külön örültem, hogy nem kell edzéseket kihagyni”
Balogh Krisztián, Budafok

„Nagylábujj bütyök műtétem után az ortopéd sebész javasolta a gyógyulás elősegítésére és a fájdalom csillapítására. Azt vettem észre, hogy nem csak gyorsabban gyógyultam, mint az átlag, de egy speciális ragasztásnak köszönhetően a láb boltozatomnál korábban sűrűn jelentkező égő érzés is csökkent, többet tudtam gyalogolni. Nagy köszönet érte!”
Sárig Zsuzsanna Bp.

 

Ne hagyd itt nekünk a bónuszodat sem!

bonusz

3 alkalmas bérlet mellé most
ajándék pilates dvd  3.000,- Ft értékben

pilates
 

Szinte hozzászoktál a fájdalomhoz és régóta halogatod már, hogy megtett az első lépést? Hány nyugtalan éjszaka, hány doboz fájdalomcsillapító, hány „kispadon” töltött hét kell még ahhoz, hogy kezedbe vedd egészségedet?

Ha az első kezelés után nem javulnak panaszaid, ha nem érzel komoly változást, egy ingyenesen mozgásszervi állapotfelmérést kapsz tőlem, hogy megtudjuk, mi lehet a sikertelenség oka! Bevállalom, mert ennyire biztos vagyok abban, hogy a dolog működik!

Most viszont Neked kell döntened!

Ha nem adsz esélyt magadnak, biztosan nem is fogsz meggyógyulni!

 

Ugye, nem ezt akarod!

 

GYIK

Meddig tart egy kezelés?
Az első alkalommal anamnézis felvétel is történik, ezért ez a kezelés 45 perc. A következő alkalmakkor megbeszéljük a tapasztalatokat, kiválasztom a lehetséges ragasztási módszerek közül a legeredményesebbet, méretre vágom a szalagokat és felhelyezés előtt zsírtalanítom a bőrt. A második alkalomtól kb. 20 perc a kezelés ideje.

Hány alkalommal kell ragasztani?
Ez függ a probléma típusától, de minimum 3, maximum 6 kezelés lehet egy adott terápia esetén. Természetesen egy háti fokozott görbületnél a korrekciós idő akár egy év is lehet, de ezen időszak alatt is csak időszakosan ragasztunk. A köztes időben tornával, masszázzsal, egyéni gyakorlatokkal javítjuk az állapotod.

Okozhat-e a szalag allergiát?
A válasz egyértelmű nem, ha szakember rakja fel. A jó minőségű szalag bőrbarát.

Akadályoz-e a szalag a hétköznapi életben?
Minden tevékenység (munka, sport) a megszokott rendben folytatható tovább. Ha víz éri a szalagot, hajszárítóval kicsit átfújva  újra tökéletesen tapad.

Mennyi ideig marad fenn a kinesio tape szalag?
Normál bőrön 6-8 napig, eddig megőrzi a rugalmasságát is. Zsírosabb bőrről általában 4-5 nap után kezd lejönni. Amennyiben a szervezet tiltakozik a szalag viselése ellen (fájdalom, kényelmetlenség) akkor a szalag általában 48-72 órán belül lejön (ledobja magáról a test) Ez jelzés, amit figyelembe kell venni a következő ragasztásnál. Semmiképpen nem azt jelenti, hogy a terápia hatástalan, vagy rossz minőségű a szalag. Központunkban ugyanis prémium minőségű szalagokat használunk!

Fontos, hogy milyen színe van?
A színek nem az erősséget jelentik, sokkal fontosabb a színterápiás hatásuk (gyulladásra kék vagy zöld, keringésjavításra piros vagy pink).

Meg tudom tanulni a ragasztási technikát?
Nem véletlen, hogy orvosok, gyógytornászok és egyéb, magas anatómiai tudással rendelkező szakemberek végeznek sikeres terápiákat. A kinezio tape ragasztási technika sokrétű, mindig az aktuális érzetekhez, panaszokhoz alkalmazkodik. A jó terapeuta összefüggéseket keres a mozgásrendszerben, a panaszok okát és nem a megjelenési helyét keresi, kezeli. Ennek ellenére bizonyos tipikus, és önmagukban előforduló problémáknál előfordul, hogy pácienseimet megtanítom a kinezio tape szalag használatára (hosszúság, ragasztási technika, hely, irány) és a kontrollvizsgálatig otthoni kezelés történik. Ehhez megfelelő minőségű tape szalagra van szükség.

Kinezio tape kezelés

 

1 alkalom 4.500,- Ft