fbpx

Lelkisegély telefonon

A koronavírus miatti korlátozások, aggodalmak korát éljük. Mindennapi rutinunk lassan a múlté, jövőnkben csak a bizonytalanság biztos. Nyakunkon a boltok bezárása, a betegszám növekedése magával hozza a további karantén bevezetését. Még csak néhány napja, hogy bezártak az iskolák, óvodák, de az internet már hemzseg a „nem tudok mit kezdeni a gyermekeimmel” bejegyzésektől, és hamarosan megjelennek a „nem tudok mit kezdeni a férjemmel/feleségemmel” megosztások is.

.

Szeretnénk könnyen hozzáférhető, hatékony segítséget nyújtani e rendkívüli helyzet kezelésében, ezért a mai naptól elindítjuk INGYENES telefonos „Mondd el bátran” életviteli, tanácsadó szolgáltatásunkat.

A bezártság, a természetünktől idegen korlátozás feszültséget szül. A gyerekek nyugtalanabbak, követelőzőbbek, ők még nem értik, mi ez az egész. A munkahely bezárása, elvesztése önmagában is hatalmas stresszforrás, következménye az egyre nehezebbé váló anyagi helyzet. Erre még rárakódik a párkapcsolatban, családi kapcsolatokban lappangó, eddig kimondásra nem kerül problémák halmaza.  A következmény egyértelmű:
„sok ember írja pánikbeteg, nem alszik, nem tud meglenni egy garzonban, teljesen felborult a napirendje, stb.”

.

Anyagi támogatást nem, de lelki segítséget nyújthatunk, és ez legalább annyira fontos és szükséges, sokszor szükségesebb is a túléléshez!

Milyen kérdésekkel fordulhatsz hozzánk:

  • félek, hogy megbetegszem, vagy elveszítem hozzátartozóimat
  • nem bírom a bezártságot, nem találok értelmes elfoglaltságot
  • párommal/családomban megnövekedtek a konfliktusok
  • hogyan vezessem le a gyermekeim energiáját
  • hogyan kezeljem váratlan anyagi veszteségeimet
  • milyen stratégiát tudok kidolgozni a jövőre

.

Mit kell tenned, hogy Te is részesült ebben a segítségben?

Ezen két telefonszámon  30-2486611  és 30-9510989 minden nap délelőtt 9 – 11 óra között  fogadjuk hívásokat. Mivel sok a megkeresés, így mindenkinek max. 15 perces időtartamot tudunk biztosítani.

.

Ne feledd: Saját lelki egyensúlyunk támogatása is a krízishelyzetre való felkészülés és a túlélés egyik módja! Ezzel tehetünk azért, hogy ne csak elszenvedői legyünk e rendkívüli állapotnak, de kitartson a türelmünk, stabilitásunk az újrakezdésig.

Kétségkívül nehéz időszak áll előttünk, melynek hosszát sajnos hónapokban mérhetjük. Az, hogy milyen gyorsan fogsz talpra állni, nagymértékben attól függ, hogy lelki erődre, fizikai állapotodra hogyan vigyáztál.

Ha a telefonos segítségnyújtáson túl szívesen olvasnál, tájékozódnál még a témában, kattints ide

Ha a koronavírus ellenszeréről szeretnél többet megtudni, akkor kattints ide

.

.