fbpx

Rekreációs program

A latin recreatio szó jelentése a betegségből történő kigyógyulás, melyet ősidők óta alkalmaznak, de a mai kor civilizációs ártalmai leküzdésének programjaiban is elfogadott gyűjtőfogalommá vált.

A rekreáció nem csak a szabadidő hasznos eltöltésének a kultúrája, hanem lélektani és biológiai szempontból megállapított emberi szükségletet elégít ki, vagyis a minőségi élet megteremtését szolgálja. A sport-rekreáció esetén a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság és feszültség oldása, a munkavégző képesség helyreállítása valamint a testi-lelki-szellemi teljesítőképesség fejlesztése a cél. A rekreációs eszköztár használatával elérhető az ember egészségének megszilárdítása, illetve szükség szerinti megújítása.

Okleveles rekreációs szakemberünk a komplex állapotfelmérést követően egy személyre szabott tervet készít, a fenti irányelvek megvalósításának érdekében. Kidolgozza a legmegfelelőbb egészség-helyreállító, vagy gyógyító programot, és javaslatot tesz felüdülést, felfrissülést jelentő, kiegyensúlyozott működést eredményező tevékenységekre.

A rekreatív hatású tevékenységek pozitív megélésűek, amelyek közé tartozik a kultúra számos ága, az olvasás, filmnézés, zenehallgatás, színház, tánc mellett a sporttevékenységek egész sora, de idetartoznak a nem kötelességszerűen végzett munkák, vagyis a hobbik, valamint a kirándulás, természetjárás, trekking, geocaching, turizmus továbbá a fitnesz, wellnesz és a kalandparkok szolgáltatásai.

A recreatio szó használatát, a XIII. században átvették a franciák, akik a már a recreacion szó alatt a felüdülést is értették a szó eredeti, latin értelmezése mellett. Ez a mai napig megmaradt, hiszen a saját szórakozásra végzett tevékenységek részei a rekreációnak. Természetesen azóta kibővült az egészségfejlesztés számos elemével, de a fő célt az egészség javítását és az aktív pihenés megteremtését, valamint a mozgás szeretetének és a rendszeres fizikailag aktív tevékenységek iránti igény felébresztésének fontosságát megtartotta.

A WHO meghatározása szerint: „Az egészség nem azonos a betegség hiányával, hanem a testi, szellemi és szociális jólét állapota”. Ennek eléréséhez tud hathatós segítséget nyújtani a rekreáció. Egy jó rekreációs szakember képes az egészségtudatos életmód megtervezésére, egészségfejlesztésre, a mentálhigiénés kultúra kialakítására, ezenfelül ismeri a testkultúra és az egészségkultúra hatásmechanizmusait és fejlesztésük eszközrendszereit.

Örömmel segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb egészségfejlesztő programot.

Élj a lehetőséggel, egyeztessünk időpontot a 0630/248-6611 egész nap hívható számon vagy e-mailben az adjegeszseget@gmail.com címen.

Iratkozz fel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj programjainkról! Harmadik fél részére nem adjuk ki az e-mail címeket!

Holisztikus Gyógyító Központ

Elsődleges, kiemelt célunk az egészségmegőrzés: a szellemi és fizikai teljesítőképesség növelése otthon és munkahelyeken egyaránt. Az egészséges életmód népszerűsítése mellett tanácsadással egybekötött közérzetjavító, állapotfelmérő szűrővizsgálatokat is végzünk. 

Napjainkban mind jobban előtérbe kerül a munkahelyi egészségvédelem, hiszen egyre hosszabb a munkában töltött idő, egyre nagyobb figyelemre és koncentrációra, valamint kiemelkedő teljesítményre van szükség. Ennek érdekében átfogó komplex egészségvédelmi szűrő és tanácsadó programot dolgoztunk ki.

Holisztikus Gyógyító Központ, ahol együtt gyógyul a test és a lélek, fiatal és idős, magányos és párkapcsolatban élő. Te is számíthatsz ránk, jelentkezz állapotfelmérésre vagy válassz a terápiáink közül, szakembereink készséggel állnak a rendelkezésedre.