fbpx

Talpmasszázs


Reflexológia
a természetgyógyászat zászlós hajója, a reflexpontos kezelési módokat foglalja magában, amit a test bármely területén végezhetünk. A talpreflexológián kívül az arc, fül, kéz masszázsa is ebbe a körbe tartozik.

Talp-reflexológia:

Talpunk a teljes test lenyomata. Zónaterületeit átvizsgálva képet kapunk egészségről, betegségről, a szervezetben zajló folyamatokról, külön-külön az egyes szervek működéséről. Reflexológusként megvizsgáljuk az összefüggéseket is. Szakértő kezeinkben kirajzolódik az energetikai állapot, az immun és a hormonrendszer jellemzői.  Ezek a paraméterek elengedhetetlenül fontosak a korrekt terápia felállításához.

Tudja, mit mutat az Ön talptérképe? Kérem a vizsgálatot

Diagnosztika a talp reflexzónái alapján:

egy kellemes talpmasszázs keretein belül érzékelhetjük a reflexpontokon található lerakódásokat, apró „morzsák”, homokszemek vagy éppen kristálycukorhoz hasonlító szemcsék alakjában. Gyulladások helyét szivacsos tapintású területek, a hámréteg sérüléseit (pl. gyomorfekély) kőszerű képletek jelzik. Tévedés az, hogy a talpmasszázsnak fájnia kell. Az állapotfelmérés alatt nem a páciens fájdalom érzetére hagyatkozunk, az érzékelés a tapasztalatok, a beteg saját reflexzóna tulajdonságainak összehasonlítása alapján történik.

talpterkepjo

A felmérés alatt észlelt jelekből állítjuk össze a terápiás talpmasszázs speciális metodikáját, teszünk javaslatot a kiegészítő kezelésekre (gyógyteák, táplálék kiegészítők, torna, infraszauna….) A betegséget okozta lerakódások talpmasszázzsal eltávolíthatók a szervezetből. A rendszeres kezelés eredménye jó közérzet, egészség és testi-lelki harmónia.

Pácienseink tapasztalatairól itt olvashat