fbpx
Túraterápia

Meghívás egy modern terápiás túrára,

ahol megtalálod a saját utadat és megérzed, hogy a természet része vagy.

Fizikai és mentális egészségünk megvalósítása elképzelhetetlen a természet gyógyító ereje nélkül. Az a kellemes túra, ahol nem csak a távolságot, de önmagunkat is legyőzzük, ahol egy támogató csapat vesz minket körül, biztosan az egészségünket szolgálja.

2019 őszén megszületett a döntés, hogy mentálhigiénés – sportrekreációs – természetgyógyász szakemberként és túravezetőként szerzett tapasztalatainkat felajánljuk és kamatoztassuk azok számára, akik nyitottak a természet szépségeinek befogadására, kapcsolataik szélesítésére.

A jelenlegi pandémiás helyzet miatt minden eddiginél nehezebb időket élünk: a biztonság, kiszámíthatóság, a szabadság és családtagjaink, barátaink hiányától szenvedünk. Folyamatosan keresünk valakit, akivel kicserélhetnénk gondolatainkat, de csak a közösségi média maradt, ahol sokszor a trollkodó, rosszindulatú, negatív megjegyzések ömlenek ránk.

Mivel biztonságos teret hozunk létre a túrát kedvelők számára felszabadultnak és energikusnak fogod érezni magad, szervezeted megtelik oxigénnel, szív és keringési rendszered teherbíróvá, izomzatod edzettebbé válik.  Megszűnik az elszigeteltség érzése, és pozitívabb, motiváltabb leszel.

 Túráink során olyan túraközösség tagja leszel, ahol

 • tippeket kapsz a tartalmas élethez, és az egészségi állapotod javításához
 • speciális problémáid leküzdéséhez (tematikus csoportok)
 • segítünk megszüntetni a stresszt, elérni a nyugalmat, békességet
 • a természet adta lehetőségekben megkeressük az ösztönzőket
 • minőségi időt tölthetsz el magaddal és túratársaiddal

A túrakiírásokból mindig pontosan tájékozódhatsz a várható táv hosszáról, nehézségi fokáról, a túra idejéről valamint az indulás, érkezés helyéről.

Túravezetőként a túraútvonalakat többször bejárjuk, feltérképezve nem csak a nehézségi fokot, a pihenő és vízvételi helyeket, de az éppen aktuális kockázati tényezőket is (fakitermelés, vadászati terület stb.)
Csoportunk tagjaként Te is élvezheted a természet csodáinak felfedezését, az önmagaddal való harmónia megtalálását.

                                          Választhatsz

           Nehézségi fok                                            és

      Tematika alapján

 • rövid távú túrákat (kezdőknek)
 • közép távú túrákat (haladóknak)
 • hosszú távú, erős túrákat (gyakorlottaknak)
 • stresszoldó, meditálós túrát
 • keringési rendszert erősítő túrát
 • légző rendszert karbantartó, immunizáló túrát
 • fogyasztó, zsírégető túrát
 • ízületi mozgékonyságot elősegítő túrát

Honnan tudod, hogy Neked való?

Túráinkon Magyarország legszebb tájegységeit ismerheted meg, jellemzőivel, érdekességeivel együtt. Olyan csodákra bukkanunk majd, amelyek emlékével a szívedben, lelkedben gazdagabb ember leszel! Feltárjuk az erdő által kínált kreativitás lehetőségeit, újra gyermekké válunk!

Minden túrán kapsz valami különleges élményt, tudást, tapasztalatot, amit felhasználhatsz az öngondoskodáshoz. Megtanítunk arra, mit tehetsz napi 10 percben az egészségedért, hogyan dobd fel a napodat akkor is, ha túlterheltnek érzed magad.

A túráink döntő többsége térítésmentes, a tematikus túráink 1.500,- Ft/fő áron vehetők igénybe. (A részvételi díj nem tartalmazza a túra kiindulási pontjára való odajutást és a visszaút költségeit).

Tapasztalatok és kutatások bizonyítják, hogy az erdőben végzett séta 40. percétől javul a fizikai aktivitás, csökken a kortizol (stresszhormon) szintje. A megnövekedett paraszimpatikus idegrendszeri aktivitás hatására energiát takarítunk meg, lassul a pulzus, miközben a hormonrendszer és az emésztő rendszer új erőre kap. Heti 4 óra túrával töltött idő 50%-kal növeli meg a szervezet immunvédekezését, javítja szellemi képességünket, kreativitásunkat.

Ugye, nem akarsz mindebből kimaradni!

Túracsoportjaink létszáma korlátozott, hiszen a legteljesebb odafigyelésre, a legminőségibb szolgáltatásra törekszünk.  Ezért, ha megjelenik a Neked tetsző túra kiírása, ne halogasd a jelentkezést, mert könnyen kimaradsz a csoportból!

 

Egy kattintásra vagy attól, hogy Te is a Tematikus túrák részvevője lehess

               Megnézem az aktuális túrákat

Gyógyulásunkhoz már az is elegendő, ha érzékszerveinket megnyitva egyszerűen csak jelen vagyunk a természetben. A túrán felébred bennünk az az elfeledett, de erős kapcsolat, amellyel a természethez kötődünk.

 

„The forest is the terapist, the guide opens the doors”
Az erdő maga a terapeuta, a vezető kinyitja az ajtókat!

                                                         Amos Clifford